- KSOW 2014-2020
- PLAN DZIAŁANIA
- LEADER 2014-2020
- SZUKAM PARTNERA
- EWALUACJA PROW
- POMOC TECHNICZNA SCH. II
- Projekty Partnerów - 2017 r.
- Projekty Partnerów - 2018 r.
- Projekty Partnerów - 2019 r.
- Projekty Partnerów - 2020 r.
- Konkurs 4/2020
- Konkurs 5/2021
- .
- Turystyka na wsi
- Rynki rolne
- Analizy i ekspertyzy
- Rozwój regionalny i lokalny
- Grupy Producentów Rolnych
- Strategia UE dla Regionu Morza Bałtyckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Finansowanie operacji w BGK
- Linki
- .
- Nabory wniosków SC KSOW
- ARCHIWUM - PROW 2007-2013:
- KSOW
- Działania SC KSOW
- Leader
- WPR po 2013 roku
- Współpraca międzynarodowa
- Biuletyn KSOW
- RODO
- Polityka prywatności i plików cookies
Baza partnerów KSOW
Szkoła Główna Turystyki i Rekreacji
Forma prawna:
Jednostka naukowa/ uczelnia wyższa
Adres siedziby:
mazowieckieul Stokłosy 302-787 Warszawa
NIP:
1130237103
REGON:
011860493
Zasięg terytorialny:
ogólnopolski
Priorytety PROW:
- I. Transfer wiedzy i innowacje
- Innowacje w łańcuchach żywności
- Transfer wiedzy
- III. Organizacja łańcucha dostaw żywności
- Skrócone łańcuchy dostaw żywności
- Produkty ze znakami jakości
Opis dotychczasowej działalności:
Jako uczelnia wyższa działamy zgodnie z naszą misją. Szkoła Główna Turystyki i Rekreacji ma charakter uczelni biznesowej, przygotowującej absolwentów do pracy w kierowaniu, tworzeniu i zarządzaniu przedsiębiorstwami turystycznymi, sportowymi lub rekreacyjnymi. Szkoła Główna Turystyki i Rekreacji powstała z połączenia trzech uczelni turystycznych.
Na naszej uczelni realizowane są badania i programy związane z turystyką, turystyką kulinarną, żywnością tradycyjną, bazą gastronomiczną, noclegową i dziedzictwem kulinarnym regionów a szczególnie Mazowsza. Organizowane są konferencje i realizowane publikacje naukowe. W 2016 roku odbyła się konferencja pod patronatem Marszałka Mazowsza oraz Ministra Sportu i Turystyki nt.: Miejsce żywności tradycyjnej w kulturze, turystyce i dietetyce.Także tematyka prac dyplomowych studentów obejmuje wyżej wymienione zagadnienia. Studenci odbywają praktyki w obiektach hotelarskich jak również instytucjach samorządowych. Na uczelni działają koła naukowe oraz odbywają się seminaria tematyczne. Uczelnia organizuje festyny i kiermasze z udziałem producentów żywności tradycyjnej, promując tym samym krótkie łańcuchy żywnościowe oraz żywność wysokiej jakości. Współdziałamy z izbami branżowymi: IGHP oraz PIPRiL, jak również z POT oraz regionalnymi organizacjami turystycznymi.
Data rejestracji: 07.12.2016


Portale regionalne
