- KSOW 2014-2020
- PLAN DZIAŁANIA
- LEADER 2014-2020
- SZUKAM PARTNERA
- EWALUACJA PROW
- POMOC TECHNICZNA SCH. II
- Projekty Partnerów - 2017 r.
- Projekty Partnerów - 2018 r.
- Projekty Partnerów - 2019 r.
- Projekty Partnerów - 2020 r.
- Konkurs 4/2020
- Konkurs 5/2021
- .
- Turystyka na wsi
- Rynki rolne
- Analizy i ekspertyzy
- Rozwój regionalny i lokalny
- Grupy Producentów Rolnych
- Strategia UE dla Regionu Morza Bałtyckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Finansowanie operacji w BGK
- Linki
- .
- Nabory wniosków SC KSOW
- ARCHIWUM - PROW 2007-2013:
- KSOW
- Działania SC KSOW
- Leader
- WPR po 2013 roku
- Współpraca międzynarodowa
- Biuletyn KSOW
- RODO
- Polityka prywatności i plików cookies
Baza partnerów KSOW
Łukasz Karmowski
Forma prawna:
Osoba fizyczna prowadząca działalność gospodarczą
Adres siedziby:
kujawsko-pomorskieRadzicz 4089-110 Sadki
NIP:
5581603919
Zasięg terytorialny:
regionalny
Priorytety PROW:
- I. Transfer wiedzy i innowacje
- Innowacje w hodowli zwierząt
- Innowacje w przetwórstwie rolno-spożywczym
- Transfer wiedzy
- VI . Zrównoważony rozwój terytorialny
- Budowanie marki terytorialnej
- Dostęp do rynku pracy/ podnoszenie kwalifikacji
- Przedsiębiorczość/ pozarolnicze miejsca pracy
Opis dotychczasowej działalności:
Obecnie mamy trzy gospodarstwa – rodziców, moje i żony oraz siostry, razem gospodarujemy na 500 ha. Uprawiamy pszenicę, pszenżyto, żyto, buraki cukrowe kukurydzę i trawy pastewne. Dzierżawimy kompleks łąk nadnoteckich. Poza gospodarstwem rolnym i gorzelnią mamy hodowlę bydła rasy limousin. Zaczęło się od trzydziestu krów, teraz jest 450 sztuk.
Gorzelnia ma zdolność produkcyjną 1,5 mln l roczne, robi ok. 1,2 mln l.
W naszym gospodarstwie urodziły się pierwsze w naszym kraju cielęta, pochodzącej z USA rasy beefmaster. Jest to rasa powstała w wyniku krzyżowania popularnych w obu Amerykach ras bydła mięsnego.
Data rejestracji: 05.02.2018


Portale regionalne
