- KSOW 2014-2020
- PLAN DZIAŁANIA
- LEADER 2014-2020
- SZUKAM PARTNERA
- EWALUACJA PROW
- POMOC TECHNICZNA SCH. II
- Projekty Partnerów - 2017 r.
- Projekty Partnerów - 2018 r.
- Projekty Partnerów - 2019 r.
- Projekty Partnerów - 2020 r.
- Konkurs 4/2020
- Konkurs 5/2021
- .
- Turystyka na wsi
- Rynki rolne
- Analizy i ekspertyzy
- Rozwój regionalny i lokalny
- Grupy Producentów Rolnych
- Strategia UE dla Regionu Morza Bałtyckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Finansowanie operacji w BGK
- Linki
- .
- Nabory wniosków SC KSOW
- ARCHIWUM - PROW 2007-2013:
- KSOW
- Działania SC KSOW
- Leader
- WPR po 2013 roku
- Współpraca międzynarodowa
- Biuletyn KSOW
- RODO
- Polityka prywatności i plików cookies
Baza partnerów KSOW
Zarząd Główny Stowarzyszenia Naukowo - Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego
Forma prawna:
Organizacja pozarządowa (m.in.: stowarzyszenia, fundacje, KGW, OSP)
Adres siedziby:
pomorskieul.Czackiego 3/500-043 Warszawa
NIP:
5260300121
REGON:
000671591
Zasięg terytorialny:
ogólnopolski
Priorytety PROW:
- I. Transfer wiedzy i innowacje
- Innowacje w przetwórstwie rolno-spożywczym
- Innowacje w łańcuchach żywności
- Transfer wiedzy
- III. Organizacja łańcucha dostaw żywności
- Produkty ze znakami jakości
- Przetwórstwo produktów rolnych
- Nowe kategorie biznesu (np. bioekonomia, ekonomia cyrkularna
Opis dotychczasowej działalności:
Stowarzyszenie Naukowo - Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego jest ogólnopolską organizacją społeczno - zawodową działającą od ponad 70-ciu lat, zrzeszającą ponad 1000 członków.
Wszystkie oddziały terenowe do których należą osoby fizyczne, głównie osoby z wyższym wykształceniem technicznym z obszaru gospodarki żywnościowej jak również osoby prawne - firmy z obszaru przetwórstwa spożywczego. Oddziały nie posiadają osobowości prawnej. Funkcję koordynacyjną oraz rozliczeń finansowych pełni Zarząd Główny SITSpoż.
W ramach Stowarzyszenia działa Zespół Rzeczoznawców który robi ekspertyzy dla ministerstw ora sądów, prokuratur oraz osób fizycznych oraz ośrodek doskonalenia kadr zarejestrowany w kuratorium oświaty. Stowarzyszenie jest właścicielem sześciu tytułów czasopisma naukowo - technicznych tj; gospodarka mięsna, przemysł spożywczy, przegląd gastronomiczny, przegląd zbożowo- młynarski, przemysł owocowo- warzywny,, przegląd piekarski i cukierniczy których wydawcą jest na zasadzie porozumienia SIGMA-NOT. Stowarzyszenie organizuje cykliczne konferencje naukowo - techniczne oraz wydaje specjalistyczne książki z obszaru przetwórstwa rolno - spożywczego. Organizuje konkursy oraz pokazy wybijających się firm przetwórczych.
Data rejestracji: 12.12.2016


Portale regionalne
