- KSOW 2014-2020
- PLAN DZIAŁANIA
- LEADER 2014-2020
- SZUKAM PARTNERA
- EWALUACJA PROW
- POMOC TECHNICZNA SCH. II
- Projekty Partnerów - 2017 r.
- Projekty Partnerów - 2018 r.
- Projekty Partnerów - 2019 r.
- Projekty Partnerów - 2020 r.
- Konkurs 4/2020
- Konkurs 5/2021
- .
- Turystyka na wsi
- Rynki rolne
- Analizy i ekspertyzy
- Rozwój regionalny i lokalny
- Grupy Producentów Rolnych
- Strategia UE dla Regionu Morza Bałtyckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Finansowanie operacji w BGK
- Linki
- .
- Nabory wniosków SC KSOW
- ARCHIWUM - PROW 2007-2013:
- KSOW
- Działania SC KSOW
- Leader
- WPR po 2013 roku
- Współpraca międzynarodowa
- Biuletyn KSOW
- RODO
- Polityka prywatności i plików cookies
Baza partnerów KSOW
Fundacja Partnerstwo dla Środowiska
Forma prawna:
Organizacja pozarządowa (m.in.: stowarzyszenia, fundacje, KGW, OSP)
Adres siedziby:
małopolskiePlac Matejki 5/631-157 Kraków
NIP:
6761926004
REGON:
351240471
Zasięg terytorialny:
regionalny
Priorytety PROW:
- I. Transfer wiedzy i innowacje
- Innowacje w przetwórstwie rolno-spożywczym
- Innowacje społeczne i organizacyjne
- Innowacje w łańcuchach żywności
- III. Organizacja łańcucha dostaw żywności
- Skrócone łańcuchy dostaw żywności
- Marketing produktów rolnych
- Przetwórstwo produktów rolnych
Opis dotychczasowej działalności:
Nasze najważniejsze osiągnięcie to wykreowanie lokalnego systemu żywnościowego pn. Produkt Lokalny z Małopolski (PLM), który umożliwia rolnikom i małym przetwórcom sprzedawać swoje produkty bezpośrednio konsumentom. System PLM bazuje na sieci Klubów Zakupowych, systemie certyfikacji gospodarstw i produktów oraz franczyzę Marchewka Bistro. Wypracowaliśmy rozwiązania organizacyjne, informatyczne, prawne, przetwórcze, dystrybucyjne. Stworzyliśmy rozwiązanie Inkubatora Kuchennego w wersji centralizowanej (wybudowaliśmy ze Stow. Gościńcem 4 Żywiołów Inkubator w Stryszowie) oraz w wersji rozproszonej opartym na kuchniach domowych. Nasza Kampania Legalna Żywność Lokalna, zainicjowana w 2013, doprowadziła do licznych zmian legislacyjnych, które umożliwiły rolnikom przetwórstwo i sprzedaż produktów żywnościowych z upraw własnych. Jesteśmy zainteresowani dzieleniem się i powielaniem naszych doświadczeń w celu zwiększenia liczby rolników sprzedających w lokalnych systemach żywnościowych funkcjonujących w konwencji krótkich łańcuchów. Więcej www.produktlokalny.pl
Data rejestracji: 08.12.2016


Portale regionalne
