- KSOW 2014-2020
- PLAN DZIAŁANIA
- LEADER 2014-2020
- SZUKAM PARTNERA
- EWALUACJA PROW
- POMOC TECHNICZNA SCH. II
- Projekty Partnerów - 2017 r.
- Projekty Partnerów - 2018 r.
- Projekty Partnerów - 2019 r.
- Projekty Partnerów - 2020 r.
- Konkurs 4/2020
- Konkurs 5/2021
- .
- Turystyka na wsi
- Rynki rolne
- Analizy i ekspertyzy
- Rozwój regionalny i lokalny
- Grupy Producentów Rolnych
- Strategia UE dla Regionu Morza Bałtyckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Finansowanie operacji w BGK
- Linki
- .
- Nabory wniosków SC KSOW
- ARCHIWUM - PROW 2007-2013:
- KSOW
- Działania SC KSOW
- Leader
- WPR po 2013 roku
- Współpraca międzynarodowa
- Biuletyn KSOW
- RODO
- Polityka prywatności i plików cookies
Nowe trendy w dywersyfikacji działalności rolniczej na przykładzie Austrii i Włoch
Wizyta studyjna „Nowe trendy w dywersyfikacji działalności rolniczej na przykładzie Austrii i Włoch” odbyła się w dniach 18-23 maja 2015 roku. Celem wyjazdu było zapoznanie się z dobrymi praktykami i innowacyjnymi rozwiązaniami dotyczącymi lokalnych systemów sprzedaży żywności, zwłaszcza w krótkich łańcuchach dostaw. Sprzedaż bezpośrednia z gospodarstw rolnych i agroturystycznych to najlepsza i najprostsza forma takiego łańcucha. Im krótszy jest łańcuch dostaw, tym łatwiej jest zachować i przekazać autentyczność i oryginalność żywności. W zachodnim Turolu należącym do Austrii jak również w rejonie Veneto we Włoszech uczestnicy zapoznali się ze specyfiką tych górskich regionów z uwzględnieniem takich znaków jakościowych jak: „Urlaub am bauernhof”, „Gutes vom bauernhof” oraz „Km zero”. Grupą docelową wyjazdu studyjnego byli rolnicy, przedsiębiorcy związani z branżą żywnościową i agroturystyczną, pracownicy ośrodków doradztwa rolniczego i przedstawiciele instytucji wspierających rolnictwo z czterech województw różnorodnych rolniczo i gospodarczo. Grupa wyjazdu studyjnego pochodziła z województwa podlaskiego, mazowieckiego, świętokrzyskiego i śląskiego.
Galeria zdjęć - zobacz