- KSOW 2014-2020
- PLAN DZIAŁANIA
- LEADER 2014-2020
- SZUKAM PARTNERA
- EWALUACJA PROW
- POMOC TECHNICZNA SCH. II
- Projekty Partnerów - 2017 r.
- Projekty Partnerów - 2018 r.
- Projekty Partnerów - 2019 r.
- Projekty Partnerów - 2020 r.
- Konkurs 4/2020
- Konkurs 5/2021
- .
- Turystyka na wsi
- Rynki rolne
- Analizy i ekspertyzy
- Rozwój regionalny i lokalny
- Grupy Producentów Rolnych
- Strategia UE dla Regionu Morza Bałtyckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Finansowanie operacji w BGK
- Linki
- .
- Nabory wniosków SC KSOW
- ARCHIWUM - PROW 2007-2013:
- KSOW
- Działania SC KSOW
- Leader
- WPR po 2013 roku
- Współpraca międzynarodowa
- Biuletyn KSOW
- RODO
- Polityka prywatności i plików cookies
Zaproszenie na seminarium „Z pola do garnka …”
Zapraszamy do udziału w seminarium „Z pola do garnka – udział rolników ekologicznych w skracaniu łańcucha dostaw”, które odbędzie się w dniach 25-26 października 2017 r.
Seminarium adresowane jest do:
- rolników: produkujących metodami ekologicznymi, zainteresowanych podjęciem produkcji metodami ekologicznymi, czy też będących w okresie konwersji,
- młodych rolników,
- doradców rolniczych ds. rolnictwa ekologicznego i przedsiębiorczości,
- przedstawicieli lokalnych grup działania (LGD)
Seminarium organizuje Centrum Doradztwa Rolniczego z siedzibą w Brwinowie w ramach projektu „Z pola do garnka – udział rolników ekologicznych w skracaniu łańcucha dostaw”. Jego celem jest przygotowanie merytoryczne i praktyczne rolników zajmujących się produkcją ekologiczną do nawiązania współpracy między sobą w celu podjęcia wspólnych działań marketingowych, promocyjnych, tworzenia wspólnej oferty handlowej, wymiany wiedzy i doświadczeń, umożliwienia podjęcia rozmów z większymi odbiorcami surowca ekologicznego np. w postaci Ogólnopolskiego Klastra Rolnictwa Ekologicznego.
Zgłoszenia na seminarium można przesyłać do 20.10.2017 r. na adres: e-mail: m.pucek@cdr.gov.pl lub faxem 22-729 72 91
Seminarium odbędzie się w Świętokrzyskim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach, Modliszewice, ul. Piotrowska 30, 26-200 Końskie. Organizator nie zapewnia dojazdu na seminarium.
25.10.2017
10:00-11:00 Rejestracja, Serwis kawowy
11:00-11:30 Przywitanie uczestników, wprowadzenie do seminarium, sprawy organizacyjne
11:30-13:00 Inicjatywa „Paczka od rolnika” jako przykład dobrych praktyk.
13:00-14:00 Obiad
14:00-15:30 Produkcja i sprzedaż produktów ekologicznych na podstawie informacji Głównego Inspektoratu Jakości Handlowej Art. Rolno-spożywczych
15:30-16:00 Serwis kawowy
16:00-17:30 Przetwórstwo produktów ekologicznych i inkubatory przetwórstwa lokalnego.
18:00 Kolacja
26.10.2017
7:30-8:30 Śniadanie i serwis kawowy
8:30-10:00 Nowe formy i techniki sprzedaży – podejście biznesowe przy wprowadzaniu produktów na rynek - wykład
10:30-11:00 Serwis kawowy
11:00-12:30 Nowe formy i techniki sprzedaży – podejście biznesowe przy wprowadzaniu produktów na rynek - warsztaty
12:30-14:00 Podsumowanie operacji - podsumowanie całości odbytych wyjazdów studyjnych z wykładami i warsztatami oraz seminarium
14:00 Obiad
Więcej informacji o projekcie - zobacz
„Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020”
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi