- KSOW 2014-2020
- PLAN DZIAŁANIA
- LEADER 2014-2020
- SZUKAM PARTNERA
- EWALUACJA PROW
- POMOC TECHNICZNA SCH. II
- Projekty Partnerów - 2017 r.
- Projekty Partnerów - 2018 r.
- Projekty Partnerów - 2019 r.
- Projekty Partnerów - 2020 r.
- Konkurs 4/2020
- Konkurs 5/2021
- .
- Turystyka na wsi
- Rynki rolne
- Analizy i ekspertyzy
- Rozwój regionalny i lokalny
- Grupy Producentów Rolnych
- Strategia UE dla Regionu Morza Bałtyckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Finansowanie operacji w BGK
- Linki
- .
- Nabory wniosków SC KSOW
- ARCHIWUM - PROW 2007-2013:
- KSOW
- Działania SC KSOW
- Leader
- WPR po 2013 roku
- Współpraca międzynarodowa
- Biuletyn KSOW
- RODO
- Polityka prywatności i plików cookies
Zgodnie z rekomendacją Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) dzienne spożycie warzyw i owoców powinno wynieść od 400 do 800 gramów dziennie, najlepiej w formie około pięciu porcji dziennie, także w postaci soku lub innego przetworu.
Jabłka są najpopularniejszym owocem spożywanym w państwach unijnych – dopiero za nimi znajdują się banany, owoce cytrusowe oraz gruszki. Kraje unijne są nie tylko jednym z największych konsumentów jabłek na świecie ale także ich producentem. Do pierwszej unijnej piątki największych producentów zaliczają się Polska, Włochy, Francja, Niemcy oraz Hiszpania.
Program „Owoce w szkole” jest programem ogólnoeuropejskim, zapoczątkowanym w roku szkolnym 2009/2010. Celem nadrzędnym tej inicjatywy jest walka z otyłością wśród unijnych, najmłodszych uczniów oraz zachęcenie ich do spożywania owoców i warzyw.