- KSOW 2014-2020
- PLAN DZIAŁANIA
- LEADER 2014-2020
- SZUKAM PARTNERA
- EWALUACJA PROW
- POMOC TECHNICZNA SCH. II
- Projekty Partnerów - 2017 r.
- Projekty Partnerów - 2018 r.
- Projekty Partnerów - 2019 r.
- Projekty Partnerów - 2020 r.
- Konkurs 4/2020
- Konkurs 5/2021
- .
- Turystyka na wsi
- Rynki rolne
- Analizy i ekspertyzy
- Rozwój regionalny i lokalny
- Grupy Producentów Rolnych
- Strategia UE dla Regionu Morza Bałtyckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Finansowanie operacji w BGK
- Linki
- .
- Nabory wniosków SC KSOW
- ARCHIWUM - PROW 2007-2013:
- KSOW
- Działania SC KSOW
- Leader
- WPR po 2013 roku
- Współpraca międzynarodowa
- Biuletyn KSOW
- RODO
- Polityka prywatności i plików cookies
Baza partnerów KSOW
Fundacja Semper Naturalae
Forma prawna:
Organizacja pozarządowa (m.in.: stowarzyszenia, fundacje, KGW, OSP)
Adres siedziby:
dolnośląskieul. Łaciarska 28 lok. 20450-146 Wrocław
NIP:
8971835332
REGON:
366597394
Zasięg terytorialny:
międzynarodowy
Priorytety PROW:
- I. Transfer wiedzy i innowacje
- Innowacje w rolnictwie ekologicznym
- Innowacje w łańcuchach żywności
- Transfer wiedzy
- III. Organizacja łańcucha dostaw żywności
- Produkty ze znakami jakości
Opis dotychczasowej działalności:
Fundacja „Semper Naturalae” powstała w 2017 roku. Większość z nas jest pracownikami naukowo-dydaktycznymi wrocławskich uczelni: Uniwersytetu Przyrodniczego oraz Uniwersytetu Medycznego. Razem próbujemy „budować mosty” pomiędzy naukami przyrodniczo-technicznymi a medycznymi szczególnie w aspekcie badań tzw. naturalnej żywności, czyli jak najmniej przetworzonej i jej wpływem na kondycję i zdrowie człowieka.
Celem działania fundacji jest poprawa jakości życia społeczeństwa poprzez wprowadzenie profilaktyki zdrowotnej w kontekście żywności i odżywiania, środowiska oraz stylu życia dla zrównoważonego rozwoju człowieka.
Z powodzeniem udało nam się zorganizować 4 edycje międzynarodowej konferencji pt. Człowiek-Żywność-Zdrowie (2016, 2017, 2018, 2019, Wrocław) oraz I Konferencję Naukową Probiotyki-Zioła-Nutraceutyki (Wrocław, 2019). Celem spotkań w ramach tych działań była wymiana wiedzy i doświadczeń dotyczących odżywiania, nowoczesnego spojrzenia na dietę oraz jakości, składu i bezpieczeństwa żywności czy też możliwości zastosowania jej składników w prewencji chorób dietozależnych.
Fundacja wspiera również działania lokalnych drobnych producentów np. poprzez współorganizację konferencji pt. Zielona Dolina-produkty lokalne i kiermaszu produktów certyfikowanych w ramach programu „Dolny Śląsk. Zielona dolina żywności i zdrowia” (30.11-1.12.2019 r., Wrocław).
Prowadzimy również badania i analizy związane z jakością żywności, badania naukowe i prace rozwojowe w dziedzinie nauk przyrodniczych i technicznych, badania rynku i opinii publicznej oraz szkolenia.
Data rejestracji: 14.01.2020


Portale regionalne
