- KSOW 2014-2020
- PLAN DZIAŁANIA
- LEADER 2014-2020
- SZUKAM PARTNERA
- EWALUACJA PROW
- POMOC TECHNICZNA SCH. II
- Projekty Partnerów - 2017 r.
- Projekty Partnerów - 2018 r.
- Projekty Partnerów - 2019 r.
- Projekty Partnerów - 2020 r.
- Konkurs 4/2020
- Konkurs 5/2021
- .
- Turystyka na wsi
- Rynki rolne
- Analizy i ekspertyzy
- Rozwój regionalny i lokalny
- Grupy Producentów Rolnych
- Strategia UE dla Regionu Morza Bałtyckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Finansowanie operacji w BGK
- Linki
- .
- Nabory wniosków SC KSOW
- ARCHIWUM - PROW 2007-2013:
- KSOW
- Działania SC KSOW
- Leader
- WPR po 2013 roku
- Współpraca międzynarodowa
- Biuletyn KSOW
- RODO
- Polityka prywatności i plików cookies
Baza partnerów KSOW
Slow Food Convivum Gruczno
Forma prawna:
Inne niż wyżej wymienione
Adres siedziby:
kujawsko-pomorskieul. Młyńska 486-111 Gruczno
Zasięg terytorialny:
lokalny
Priorytety PROW:
- III. Organizacja łańcucha dostaw żywności
- Przetwórstwo produktów rolnych
- VI . Zrównoważony rozwój terytorialny
- Aktywizacja społeczna
- Tożsamość i integracja społeczna
- Budowanie marki terytorialnej
Opis dotychczasowej działalności:
Slow Food Convivium Gruczno skupia osoby zainteresowane ochroną tradycyjnej, lokalnej kuchni, związanych z tym upraw rolnych i nasion, zwierząt hodowlanych oraz metod prowadzenia gospodarstw, charakterystycznych dla tych regionów. Slow Food chce chronić od zapomnienia wszystkie „ginące gatunki” potraw. Inicjatywa ta ma zapewnić przetrwanie zagrożonym gatunkom zwierząt, jadalnych ziół, roślin przyprawowych, zbóż i owoców, także dziko rosnących, ponieważ należy chronić produkty oryginalne, tradycyjne i niespotykane w innych miejscach na świecie.
Żywność w stylu slow food jest to żywność nisko przetworzona, wytwarzana metodami tradycyjnymi z całkowitym pominięciem zaawansowanych technologii produkcji żywności. Dlatego właśnie organizacja Slow Food wspiera małych wytwórców dobrej żywności.
Data rejestracji: 21.03.2018


Portale regionalne
