- KSOW 2014-2020
- PLAN DZIAŁANIA
- LEADER 2014-2020
- SZUKAM PARTNERA
- EWALUACJA PROW
- POMOC TECHNICZNA SCH. II
- Projekty Partnerów - 2017 r.
- Projekty Partnerów - 2018 r.
- Projekty Partnerów - 2019 r.
- Projekty Partnerów - 2020 r.
- Konkurs 4/2020
- Konkurs 5/2021
- .
- Turystyka na wsi
- Rynki rolne
- Analizy i ekspertyzy
- Rozwój regionalny i lokalny
- Grupy Producentów Rolnych
- Strategia UE dla Regionu Morza Bałtyckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Finansowanie operacji w BGK
- Linki
- .
- Nabory wniosków SC KSOW
- ARCHIWUM - PROW 2007-2013:
- KSOW
- Działania SC KSOW
- Leader
- WPR po 2013 roku
- Współpraca międzynarodowa
- Biuletyn KSOW
- RODO
- Polityka prywatności i plików cookies
Aronia… Na zdrowie! Najkrótsza droga z krzewu na stół
Partner wiodący: Krajowe Zrzeszenie Plantatorów Aronii ARONIA POLSKA
Realizacja operacji rozpoczyna się: w dniu 15 kwietnia 2019 r. i kończy się w dniu 31 października 2019 r.
Kwota dofinansowania: 12 469,27 zł
Celem operacji jest zorganizowanie w 2019 r. 4 punktów informacyjnych na imprezach plenerowych o charakterze rolno-spożywczym, organizowanych na terenie województw: łódzkiego, mazowieckiego, podlaskiego i lubelskiego, w których z jednej strony będzie zwracana uwaga konsumentów na prozdrowotne walory wyrobów aroniowych wraz ze wskazaniem najbliższych plantacji aronii oraz lokalnych przedsiębiorstw oferujących wyroby aroniowe, z drugiej zaś zainteresowanie, wystawiających się na danej imprezie, lokalnych przetwórców aronią, jako wartościowym surowcem i zachęcenie ich do umożliwienia bezpośredniej sprzedaży swoich wyrobów zainteresowanym konsumentom i właścicielom lokali gastronomicznych. W puncie informacyjnym przekazywane będą odwiedzającym broszury informacyjne oraz będą oferowane do degustacji produkty aroniowe.
Formy realizacji operacji: punkty informacyjne na imprezach plenerowych o charakterze rolno-spożywczym na terenie woj. łódzkiego, mazowieckiego, podlaskiego i lubelskiego; broszura
Operacja skierowana jest do:
1. Potencjalnych konsumentów produktów aroniowych tj. osób odwiedzających punkty informacyjne na imprezach plenerowych o charakterze rolno-spożywczym
2. Producentów żywności wystawiających się na imprezach plenerowych o charakterze rolno-spożywczym- minimum 40 producentów
3. Właścicieli lokali gastronomicznych z okolic plantacji aronii i producentów wyrobów aroniowych minimum 100 - maksymalnie 200 właścicieli lokali
News z dnia 17.10.2019 r. - zobacz
News z dnia 20.09.2019 r. - zobacz
News z dnia 17.09.2019 r. - zobacz
News z dnia 16.09.2019 r. - zobacz
News z dnia 22.08.2019 r. - zobacz
„Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi”
„Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020”