- KSOW 2014-2020
- PLAN DZIAŁANIA
- LEADER 2014-2020
- SZUKAM PARTNERA
- EWALUACJA PROW
- POMOC TECHNICZNA SCH. II
- Projekty Partnerów - 2017 r.
- Projekty Partnerów - 2018 r.
- Projekty Partnerów - 2019 r.
- Projekty Partnerów - 2020 r.
- Konkurs 4/2020
- Konkurs 5/2021
- .
- Turystyka na wsi
- Rynki rolne
- Analizy i ekspertyzy
- Rozwój regionalny i lokalny
- Grupy Producentów Rolnych
- Strategia UE dla Regionu Morza Bałtyckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Finansowanie operacji w BGK
- Linki
- .
- Nabory wniosków SC KSOW
- ARCHIWUM - PROW 2007-2013:
- KSOW
- Działania SC KSOW
- Leader
- WPR po 2013 roku
- Współpraca międzynarodowa
- Biuletyn KSOW
- RODO
- Polityka prywatności i plików cookies
Wzmocnienie turystyki kulinarnej a produkty ze znakiem „Jakość Tradycja”
Zapraszamy do wzięcia udziału w seminarium szkoleniowym pt. Wzmocnienie turystyki kulinarnej poprzez włączenie do jej ofert produktów ze znakiem „JAKOŚĆ TRADYCJA”, organizowanym przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego podczas VIII Międzynarodowych Targów Turystyki Wiejskiej i Agroturystyki AGROTRAVEL 2016 w Kielcach. Seminarium będzie okazją do spotkania się i wymiany wiedzy organizatorów turystyki z wytwórcami tradycyjnych produktów żywnościowych o udokumentowanej jakości.
Tematyka seminarium obejmie m.in. następujące zagadnienia: znaczenie jakości w ofercie turystycznej; rozpoznawalność certyfikatów; trendy turystyki kulinarnej; krajowy system wyróżniania żywności „Jakość Tradycja”; oferta kulinarna produktów wysokiej jakości członków Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego. W czasie seminarium odbędzie się degustacja produktów i dań z oferty członków PIPRiL.
O całym projekcie – jego celach, działaniach i harmonogramie dowiecie się Państwo także z informacji na stronie www.produktyregionalne.pl
Organizatorzy zapraszają do współpracy w projekcie wszystkich członków PIPRiL i innych producentów żywności wysokiej jakości oraz organizatorów turystyki, świadczących usługi żywieniowe w różnego rodzaju obiektach hotelarskich i gastronomicznych, przedstawicieli samorządów i instytucji odpowiedzialnych za kształtowanie strategii rozwoju wysokiej jakości oferty turystycznej i żywnościowej. Mile będą widziani działacze organizacji pozarządowych, konsumenci, a także przedstawiciele mediów.
Seminarium szkoleniowe jest bezpłatne. Uwaga - liczba miejsc jest ograniczona!
Rejestracja poprzez Internet – oto link do rejestracji: https://docs.google.com/forms/d/1q-a2GFawXR4z5GFWYt_teWLLP3uh0nZ_nOikOxiGNIk/viewform
Informacje organizacyjne:
- Seminarium odbędzie podczas tegorocznych Targów Turystyki Wiejskiej i Agroturystyki Agrotravel
- Termin spotkania: dnia 9 kwietnia 2016 r. (sobota) w godzinach 10.00.-17.00.
- Miejsce spotkania: Targi Kielce, Hala G, Sala 3 (antresola)
Informacje dodatkowe:
- Jolanta Kamieniecka, Koordynator projektu: kamieniecka.jolanta@wp.pl;
- Anna Czerwiec – Biuro Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego http://www.produktyregionalne.pl; e-mail: izba@produktyregionalne.pl tel./fax: +48 22 692 71 11
ZAPROSZENIE NA SEMINARIUM PIPRiL
Słowa kluczowe : seminarium, turystyka, turystyka kulinarna, żywność, dziedzictwo