- KSOW 2014-2020
- PLAN DZIAŁANIA
- LEADER 2014-2020
- SZUKAM PARTNERA
- EWALUACJA PROW
- POMOC TECHNICZNA SCH. II
- Projekty Partnerów - 2017 r.
- Projekty Partnerów - 2018 r.
- Projekty Partnerów - 2019 r.
- Projekty Partnerów - 2020 r.
- Konkurs 4/2020
- Konkurs 5/2021
- .
- Turystyka na wsi
- Rynki rolne
- Analizy i ekspertyzy
- Rozwój regionalny i lokalny
- Grupy Producentów Rolnych
- Strategia UE dla Regionu Morza Bałtyckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Finansowanie operacji w BGK
- Linki
- .
- Nabory wniosków SC KSOW
- ARCHIWUM - PROW 2007-2013:
- KSOW
- Działania SC KSOW
- Leader
- WPR po 2013 roku
- Współpraca międzynarodowa
- Biuletyn KSOW
- RODO
- Polityka prywatności i plików cookies
Konkurs „Tradycyjne przetwory i potrawy z gęsiny”
Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi w ramach Inicjatywy „Tradycyjna Gęsina Wiejska” ogłasza konkurs „Tradycyjne przetwory i potrawy z gęsiny”, którego celem jest promowanie i upowszechnianie gęsiego mięsa.
Pokażcie, jakie potrawy robicie z gęsiny, co pysznego przygotowujecie w domach? Pochwalcie się swoimi talentami kulinarnymi! Gęsina to doskonałe mięso, które można przyrządzić na wiele sposobów! Możecie piec, dusić, smażyć, wędzić, marynować - wybór należy do Was!
Zapraszamy do udziału!
Konkurs jest skierowany do wszystkich zarejestrowanych Kół Gospodyń Wiejskich z całej Polski, które mogą się pochwalić swoimi talentami kucharskimi!
Zgłaszajcie tradycyjne potrawy lub przetwory z mięsa gęsiego. Zadanie konkursowe polega
- przyrządzeniu tradycyjnej potrawy lub przetworu z gęsiny,
- pięknym podaniu jej i zrobieniu zdjęcia
- opisie przyrządzenia/receptury
- podaniu regionu z którego potrawa pochodzi
Można startować w pięciu kategoriach:
- wyroby wędliniarskie,
- wyroby garmażeryjne,
- przetwory z gęsiny w opakowaniach szklanych typu twist-off (słoikach),
- dania mrożone
- przekąski i desery
Warunkiem przystąpienia do Konkursu jest nadesłanie poprawnie wypełnionego zgłoszenia konkursowego na formularzu, który może zawierać zdjęcia, lub link do filmiku na kanale YT, recepturę potrawy. Zgłoszenia, na zasadach opisanych w Regulaminie można przesyłać do 15-go października 2020 roku na adres: tradycyjna.gesina@nikidw.edu.pl
Formularz konkursowy wraz z Regulaminem znajduje się na stronie NIKiDW
Zapraszamy do udziału w Konkursie Na zwycięzców czekają atrakcyjne nagrody!