- KSOW 2014-2020
- PLAN DZIAŁANIA
- LEADER 2014-2020
- SZUKAM PARTNERA
- EWALUACJA PROW
- POMOC TECHNICZNA SCH. II
- Projekty Partnerów - 2017 r.
- Projekty Partnerów - 2018 r.
- Projekty Partnerów - 2019 r.
- Projekty Partnerów - 2020 r.
- Konkurs 4/2020
- Konkurs 5/2021
- .
- Turystyka na wsi
- Rynki rolne
- Analizy i ekspertyzy
- Rozwój regionalny i lokalny
- Grupy Producentów Rolnych
- Strategia UE dla Regionu Morza Bałtyckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Finansowanie operacji w BGK
- Linki
- .
- Nabory wniosków SC KSOW
- ARCHIWUM - PROW 2007-2013:
- KSOW
- Działania SC KSOW
- Leader
- WPR po 2013 roku
- Współpraca międzynarodowa
- Biuletyn KSOW
- RODO
- Polityka prywatności i plików cookies
Weź udział w warsztatach online - „Ocena efektywności wykorzystania zasobów i klimatu”
Europejski Dział Pomocy ds. Ewaluacji Rozwoju Obszarów Wiejskich organizuje warsztat na temat „Ocena efektywności wykorzystania zasobów i klimatu” w dniach 28-29 września 2020 r. w trybie online.
Celem spotkania jest przeanalizowanie doświadczeń związanych z oceną efektywnego gospodarowania zasobami i klimatem, z myślą o przygotowaniu oceny ex-post PROW na lata 2014–2020 i pomocy w ustaleniu wniosków dotyczących przyszłych wskaźników WPR. Warsztat umożliwi m.in. wymianę praktyk dotyczących oceny efektywności wykorzystania zasobów i klimatu, zwłaszcza efektywności energetycznej, dostaw i wykorzystania odnawialnych źródeł energii oraz emisji gazów cieplarnianych i amoniaku.
Zainteresowanych prosimy o zarejestrowanie się do 14 września br. poprzez formularz - zobacz
Agenda warsztatów – pobierz
Zachęcamy również do zapoznania się z najnowszym szesnastym wydaniem Rural Evaluation NEWS (pobierz angielską wersję językową) dostępnym w trzech językach: angielskim, francuskim i niemieckim, można przeczytać artykuły m.in.:
- Ocena wpływu PROW na osiągnięcie zrównoważonego rozwoju terytorialnego gospodarek i społeczności wiejskich;
- Nowe technologie monitorowania działalności rolniczej: projekt NewIACs Vision in action (NIVA);
- Szacowanie wpływu wsparcia UE w ramach PROW za pomocą regionalnego quasi-eksperymentalnego podejścia – na podstawie artykułu Jerzego Michałka, Pavel Ciaian i Federica Di Marcantonio „Regional impacts of the EU Rural Development Programme: Poland’s food processing sector”,
- 2020 w Journal Regional Studies. Materiał przedstawia unikalne zastosowanie regionalnego quasi-eksperymentalnego podejścia do szacowania wpływu wsparcia unijnego PROW na wyniki sektora spożywczego w Polsce w ramach programowania 2007-2013;
- Sieć danych rachunkowych gospodarstw rolnych.
Zapraszamy do lektury!