- KSOW 2014-2020
- PLAN DZIAŁANIA
- LEADER 2014-2020
- SZUKAM PARTNERA
- EWALUACJA PROW
- POMOC TECHNICZNA SCH. II
- Projekty Partnerów - 2017 r.
- Projekty Partnerów - 2018 r.
- Projekty Partnerów - 2019 r.
- Projekty Partnerów - 2020 r.
- Konkurs 4/2020
- Konkurs 5/2021
- .
- Turystyka na wsi
- Rynki rolne
- Analizy i ekspertyzy
- Rozwój regionalny i lokalny
- Grupy Producentów Rolnych
- Strategia UE dla Regionu Morza Bałtyckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Finansowanie operacji w BGK
- Linki
- .
- Nabory wniosków SC KSOW
- ARCHIWUM - PROW 2007-2013:
- KSOW
- Działania SC KSOW
- Leader
- WPR po 2013 roku
- Współpraca międzynarodowa
- Biuletyn KSOW
- RODO
- Polityka prywatności i plików cookies
Wyniki polskiego finału konkursu startupów EIT Food Innovation Prizes 2020
Polski finał konkursu startupów EIT Food Innovation Prizes 2020 zakończył się wyłonieniem trzech laureatów nagród wśród biorących w nim udział ośmiu startupów: MICROBE +, Bio2materials, Magnetica, BIO-FILMS, Terrabio, MakeGrowLab, Hugo – Autonomous Farm Rover oraz Hauora.
Pierwszą nagrodę (5.000 euro) przyznano startupowi MICROBE + zajmującemu się probiotykami dla zdrowej żywności, drugą nagrodę w wysokości (3.000 euro) otrzymał startup Bio2material chcący wprowadzić na rynek tzw. wegańską skórę wytwarzaną z produktów ubocznych pochodzących z przetwórstwa jabłek, a trzecia nagroda (1.000 euro) trafiła w ręce startupu, który planuje wejść na rynek z biodegradowalnymi foliami. Zarejestrowani obserwatorzy wydarzenia wzięli udział w głosowaniu przyznając Nagrodę Publiczności (2000 euro) startupowi Hauora, oferującemu bezglutenową żywność dla dzieci, który zyskał największą sympatię wśród publiczności.
Chcesz dowiedzieć się więcej o pozostałych startupach i zobaczyć jak wyglądał Finał konkursu startupów EIT Food Innovation Prizes 2020 startupów w Polsce?
Zachęcamy do obejrzenia pełnej relacji online tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=nsSw-nj9wyM&t=632s
EIT Food pomaga startupom, które tworzą innowacje w tym między innymi w Polsce sektorze rolno-spożywczym, poprawiając jego zrównoważony rozwój, przejrzystość i czyniąc go zdrowszym dla konsumenta końcowego.
Nadal trwają finały w niektórych z 17 europejskich krajów. Terminy odbywających się w poszczególnych krajach finałów oraz biorące w nich udział startupy dostępne są tutaj: https://www.eitfood.eu/entrepreneurship/projects/Innovation-Prizes