- KSOW 2014-2020
- PLAN DZIAŁANIA
- LEADER 2014-2020
- SZUKAM PARTNERA
- EWALUACJA PROW
- POMOC TECHNICZNA SCH. II
- Projekty Partnerów - 2017 r.
- Projekty Partnerów - 2018 r.
- Projekty Partnerów - 2019 r.
- Projekty Partnerów - 2020 r.
- Konkurs 4/2020
- Konkurs 5/2021
- .
- Turystyka na wsi
- Rynki rolne
- Analizy i ekspertyzy
- Rozwój regionalny i lokalny
- Grupy Producentów Rolnych
- Strategia UE dla Regionu Morza Bałtyckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Finansowanie operacji w BGK
- Linki
- .
- Nabory wniosków SC KSOW
- ARCHIWUM - PROW 2007-2013:
- KSOW
- Działania SC KSOW
- Leader
- WPR po 2013 roku
- Współpraca międzynarodowa
- Biuletyn KSOW
- RODO
- Polityka prywatności i plików cookies
„Eko Jemy-Nie Marnujemy” na Targach ekologicznych BIOEXPO
Polska Izba Żywości Ekologicznej realizującej projekt „Eko Jemy-Nie Marnujemy”, w dniach 11-13 października uczestniczyła w Targach ekologicznych BIOEXPO w Warsaw PTAK. Na targach można było uzyskać informację od ekspertów o różnicach między żywnością Ekologiczną a konwencjonalną, o ekologicznym stylu życia i konsumpcji, o zdrowym żywieniu dzieci i rodziny. Osoby odwiedzające stoisko dowiedziały się o problemie marnotrawstwa żywności i sposobom przeciwdziałania jemu.
Na stoisku Polskiej Izby Żywności Ekologicznej prowadzono degustację ekologicznych produktów oraz wszyscy nasi goście uczestniczyli w pokazach kulinarnych prowadzonych przez kucharza Juliana Karewicza. Stoisko cieszyło się ogromnym zainteresowanie odwiedziło je ponad 2000 osób.
Na terenie targów BIOEXPO 11-12 października odbywała się również konferencja informacyjnej „Eko jemy – nie marnujemy. Rozwój rynku żywności ekologicznej w Polsce” Zorganizowaliśmy trzy bloki tematyczne: Dokąd zmierzamy- panel skierowany do mediów poświęcony był wyzwaniom środowiskowym i klimatycznym, w tym filozofii zero waste. Jestem na rynku Eko i Chcę być na rynku Eko przeznaczony był dla rolników, producentów i przetwórców żywności, zarówno ekologicznej, jak i tradycyjnej. W tych panelach poruszane były tematy o tym jak rozpocząć ekologiczną produkcję zgodnie ze standardami unijnymi oraz jakie perspektywy ma w Polsce rynek certyfikowanej żywności ekologicznej. Można było dowiedzieć się również o najnowszych rozporządzeniach, które zmienią dotychczasowe procedury dla produkcji ekologicznej. O tym, jak skutecznie promować swoją firmę, rozszerzać sieć dystrybucji i bezpośrednią sprzedaż do klientów W konferencji wzięło udział ponad 200 osób. Uczestnicy konferencji mieli możliwość zapoznania się z opiniami ekspertów na team rynku Ekologicznego.
„Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi”
„Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020”