- KSOW 2014-2020
- PLAN DZIAŁANIA
- LEADER 2014-2020
- SZUKAM PARTNERA
- EWALUACJA PROW
- POMOC TECHNICZNA SCH. II
- Projekty Partnerów - 2017 r.
- Projekty Partnerów - 2018 r.
- Projekty Partnerów - 2019 r.
- Projekty Partnerów - 2020 r.
- Konkurs 4/2020
- Konkurs 5/2021
- .
- Turystyka na wsi
- Rynki rolne
- Analizy i ekspertyzy
- Rozwój regionalny i lokalny
- Grupy Producentów Rolnych
- Strategia UE dla Regionu Morza Bałtyckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Finansowanie operacji w BGK
- Linki
- .
- Nabory wniosków SC KSOW
- ARCHIWUM - PROW 2007-2013:
- KSOW
- Działania SC KSOW
- Leader
- WPR po 2013 roku
- Współpraca międzynarodowa
- Biuletyn KSOW
- RODO
- Polityka prywatności i plików cookies
Warsztaty dla szkół gastronomicznych
Zapraszamy szkoły ponadpodstawowe, kształcące w kierunkach gastronomicznych z województw: mazowieckiego, wielkopolskiego, lubuskiego, warmińsko-mazurskiego, małopolskiego, świętokrzyskiego i opolskiego do udziału w warsztatach o produktach tradycyjnych i regionalnych. Warsztaty, które poprowadzą lokalne Koła Gospodyń Wiejskich, odbędą się w okresie wrzesień-październik w ramach operacji Lokalne, regionalne i tradycyjne szansą dla Kół Gospodyń Wiejskich.
W trakcie spotkania Koło Gospodyń Wiejskich zaprezentuje lokalne, regionalne i tradycyjne produkty i przeprowadzą praktyczne warsztaty z przygotowywania dań z wykorzystaniem promowanych produktów. Będzie to okazja dla przyszłych kucharzy i ich nauczycieli do bliższego zapoznania się z dziedzictwem kulinarnym regionu.
Aby zgłosić szkołę do udziału, wystarczy wypełnić Formularz zgłoszeniowy - pobierz i przesłać go do Fundacji EFRWP w formie skanu na adres mailowy: k.trudnowska@efrwp.com.pl, faxem na numer 22 620 90 93 lub pocztą tradycyjną na adres:
Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej, ul. Miedziana 3a, 00-814 Warszawa
z dopiskiem KSOW - SZKOŁA
Rekrutacja szkół trwa do 18 września br.
Na warsztaty zostanie zakwalifikowanych maksymalnie czternaście szkół, po dwie szkoły z każdego ze wskazanych województw.
Szkoła, zgłaszając się do udziału w warsztatach, deklaruje możliwość nieodpłatnego udostępnienia odpowiedniej sali (najlepiej pracowni gastronomicznej) wraz z podstawowym wyposażeniem gastronomicznym. Warsztaty są bezpłatne. Wszystkie produkty oraz materiały szkoleniowe na warsztaty zostaną zapewnione przez prowadzących warsztaty (Koła Gospodyń Wiejskich) oraz przez Organizatora (Fundację EFRWP).
Szczegółowe informacje o projekcie i rekrutacji znajdą Państwo w Regulaminie warsztatów - pobierz
Zapraszamy do udziału!
Więcej informacji o projekcie - zobacz
„Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi”
„Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020”