- KSOW 2014-2020
- PLAN DZIAŁANIA
- LEADER 2014-2020
- SZUKAM PARTNERA
- EWALUACJA PROW
- POMOC TECHNICZNA SCH. II
- Projekty Partnerów - 2017 r.
- Projekty Partnerów - 2018 r.
- Projekty Partnerów - 2019 r.
- Projekty Partnerów - 2020 r.
- Konkurs 4/2020
- Konkurs 5/2021
- .
- Turystyka na wsi
- Rynki rolne
- Analizy i ekspertyzy
- Rozwój regionalny i lokalny
- Grupy Producentów Rolnych
- Strategia UE dla Regionu Morza Bałtyckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Finansowanie operacji w BGK
- Linki
- .
- Nabory wniosków SC KSOW
- ARCHIWUM - PROW 2007-2013:
- KSOW
- Działania SC KSOW
- Leader
- WPR po 2013 roku
- Współpraca międzynarodowa
- Biuletyn KSOW
- RODO
- Polityka prywatności i plików cookies
Turystyka kulinarna szansą na rozwój obszarów wiejskich - zaproszenie na wyjazdy studyjne
Zapraszamy do udziału w wyjazdach studyjnych organizowanych przez Lokalną Grupę Działania Ziemi Kraśnickiej w partnerstwie ze Stowarzyszeniem Kraina Lasów i Jezior-Lokalna Grupa Działania, Lokalną Grupą Działania na Rzecz Rozwoju Gmin Powiatu Lubelskiego „Kraina wokół Lublina” oraz Lubelskim Stowarzyszeniem Miłośników Cydru w ramach projektu : Turystyka kulinarna szansą na rozwój obszarów wiejskich.
Celem operacji jest wzrost znaczenia i upowszechnienie turystyki kulinarnej jako narzędzia poprawy konkurencyjności na obszarach wiejskich. Realizowany będzie poprzez
- upowszechnienie aktualnej wiedzy i wymiana doświadczeń na temat funkcjonowania szlaków kulinarnych w Polsce
- upowszechnienie aktualnej wiedzy na temat polskich produktów i artykułów spożywczych wysokiej jakości
- wymianę doświadczeń i wzrost umiejętności praktycznych w zakresie nowych kierunków działalności pozarolniczej
Planowana jest organizacja dwóch wyjazdów studyjnych które pozwolą uczestnikom na :
- zapoznanie się z dobrymi praktykami funkcjonującymi na terenie województwa podkarpackiego w zakresie działania szlaku kulinarnego
- wizytację w podmiotach (organizacjach), gdzie prowadzona jest produkcja oraz sprzedaż produktów z sektora rolno – spożywczego na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki
- zapoznanie się z funkcjonującymi podmiotami , gdzie prowadzona jest produkcja oraz sprzedaż produktów z sektora rolno – spożywczego na Gęsinowym Szlaku Kulinarnym
- zapoznanie się z dobrymi praktykami funkcjonującymi na terenie województwa kujawsko-pomorskiego w zakresie działania szlaku kulinarnego.
Do udziału w projekcie zapraszamy osoby z całej Polski reprezentujące następujące grupy: producentów produktów lokalnych i tradycyjnych, przedstawicieli obiektów gastronomicznych oraz firm cateringowych, przedstawicieli zagród tematycznych oraz obiektów kultury, przedstawicieli gospodarstw agroturystycznych, przedstawicieli szkół rolniczych/szkół zawodowych branżowych, przedstawicieli organizacji wspierających przedsiębiorczość na terenach wiejskich tj. LGD, przedstawicieli ośrodków doradztwa rolniczego oraz organizacji branżowych zrzeszających producentów produktów lokalnych i tradycyjnych.
Pobierz kartę zgłoszeniową podkarpackie - pobierz
Pobierz kartę zgłoszeniową kujawsko-pomorskie - pobierz
Więcej informacji o projekcie - zobacz
„Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi”
„Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020”