- KSOW 2014-2020
- PLAN DZIAŁANIA
- LEADER 2014-2020
- SZUKAM PARTNERA
- EWALUACJA PROW
- POMOC TECHNICZNA SCH. II
- Projekty Partnerów - 2017 r.
- Projekty Partnerów - 2018 r.
- Projekty Partnerów - 2019 r.
- Projekty Partnerów - 2020 r.
- Konkurs 4/2020
- Konkurs 5/2021
- .
- Turystyka na wsi
- Rynki rolne
- Analizy i ekspertyzy
- Rozwój regionalny i lokalny
- Grupy Producentów Rolnych
- Strategia UE dla Regionu Morza Bałtyckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Finansowanie operacji w BGK
- Linki
- .
- Nabory wniosków SC KSOW
- ARCHIWUM - PROW 2007-2013:
- KSOW
- Działania SC KSOW
- Leader
- WPR po 2013 roku
- Współpraca międzynarodowa
- Biuletyn KSOW
- RODO
- Polityka prywatności i plików cookies
Eko-Fest - relacja z imprezy plenerowej z stoiskami wystawienniczymi
EkoFest to impreza plenerowa ze stoiskami wystawienniczymi, której celem oprócz promocji żywności ekologicznej wśród konsumentów jest umożliwienie bezpośredniego kontaktu rolnika/producenta żywności ekologicznej z konsumentem finalnym zainteresowanym taką żywnością. Wydarzenie odbywało się jako impreza towarzysząca XVI Święta Owoców i Produktów Pszczelich 22 lipca 2018 roku w Pleśnej. Była to pierwsza edycja EkoFestu - wydarzenia zorganizowanego przez Stowarzyszenie GRUPA ODROLNIKA i partnerów projektu. Udział w nim wzięło ponad 40 producentów żywności wysokiej jakości z kraju! oraz blisko 5 000 odwiedzających.
Promocji żywności ekologicznej towarzyszyły prezentacje rolników/producentów i ich wyrobów na scenie głównej jak też pokazy kulinarne czy konkursy prowadzone wśród uczestników wydarzeń. Wartością dodaną stało się nawiązanie nowych relacji pomiędzy samymi rolnikami czy tez rolnikami i konsumentami, integracja konsumentów i producentów żywności ekologicznej, wskazanie rolnikom, że warto się promować i prezentować przed szeroką publicznością albowiem osobista żywa promocja w sposób skuteczny przybliża konsumentom wiedze na temat rolnictwa ekologicznego, produktów ekologicznych i samych rolników. W spotkaniu udział wzięło 40 rolników/producentów żywności ekologicznej, którzy przybyli z takich województw jak: dolnośląskie, małopolskie, lubelskie, mazowieckie, podkarpackie czy świętokrzyskie.
Wydarzenie podobnie jak cała operacja pn. „Ekologia! to jest to! – współpraca rolników ekologicznych w skracaniu łańcucha dostaw” nie były by możliwe bez uzyskanego wsparcia z Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich.
Zapraszamy do galerii zdjęć projektu
Więcej informacji o projekcie - zobacz
„Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi”
„Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020”