- KSOW 2014-2020
- PLAN DZIAŁANIA
- LEADER 2014-2020
- SZUKAM PARTNERA
- EWALUACJA PROW
- POMOC TECHNICZNA SCH. II
- Projekty Partnerów - 2017 r.
- Projekty Partnerów - 2018 r.
- Projekty Partnerów - 2019 r.
- Projekty Partnerów - 2020 r.
- Konkurs 4/2020
- Konkurs 5/2021
- .
- Turystyka na wsi
- Rynki rolne
- Analizy i ekspertyzy
- Rozwój regionalny i lokalny
- Grupy Producentów Rolnych
- Strategia UE dla Regionu Morza Bałtyckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Finansowanie operacji w BGK
- Linki
- .
- Nabory wniosków SC KSOW
- ARCHIWUM - PROW 2007-2013:
- KSOW
- Działania SC KSOW
- Leader
- WPR po 2013 roku
- Współpraca międzynarodowa
- Biuletyn KSOW
- RODO
- Polityka prywatności i plików cookies
Konkurs na najlepszą publikację o lokalnych i regionalnych kulinariach
Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania "Dolina Raby" ogłasza konkurs im. Stanisława Czernieckiego na najlepszą publikację o lokalnych i regionalnych kulinariach w 2017 r., w którym nagrodą jest puchar Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Konkurs ma charakter otwarty. Zgłoszenia może dokonać każdy, w szczególności podmioty, które wydały publikację kulinarną, są jej autorami lub wykazują związek z publikacją. Nagroda przysługuje wydawcy bądź autorowi publikacji.
Publikacja powinna zawierać przepisy na potrawy związane z obszarem geograficznym, który charakteryzuje się szczególnymi cechami regionalnymi i lokalnymi.
Celem konkursu jest przede wszystkim promocja inicjatyw lokalnych w zakresie oryginalnych publikacji kulinarnych, szczególnie wskazujących na znaczenie lokalnych i regionalnych potraw w życiu społeczności lokalnej oraz ochrona i popularyzacja polskiego, kulinarnego dziedzictwa regionalnego i lokalnego .
Publikacje należy nadsyłać na adres stowarzyszenia do 21 lipca 2017 r. (data wpływu do biura), przesyłając formularz zgłoszeniowy drogą mailową na adres biuro@dolinaraby.pl i przynajmniej jeden egzemplarz publikacji na adres biura LGD „Dolina Raby” Chrostowa 1B, 32-742 Sobolów.
Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi 15 sierpnia 2017 podczas VII Festiwalu Rosołu w Nowym Wiśniczu.
Do pobrania:
Regulamin Konkursu im Czernieckiego 2017
Formularz zgłoszeniowy najlepsza publikacja kulinarna 2017