- KSOW 2014-2020
- PLAN DZIAŁANIA
- LEADER 2014-2020
- SZUKAM PARTNERA
- EWALUACJA PROW
- POMOC TECHNICZNA SCH. II
- Projekty Partnerów - 2017 r.
- Projekty Partnerów - 2018 r.
- Projekty Partnerów - 2019 r.
- Projekty Partnerów - 2020 r.
- Konkurs 4/2020
- Konkurs 5/2021
- .
- Turystyka na wsi
- Rynki rolne
- Analizy i ekspertyzy
- Rozwój regionalny i lokalny
- Grupy Producentów Rolnych
- Strategia UE dla Regionu Morza Bałtyckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Finansowanie operacji w BGK
- Linki
- .
- Nabory wniosków SC KSOW
- ARCHIWUM - PROW 2007-2013:
- KSOW
- Działania SC KSOW
- Leader
- WPR po 2013 roku
- Współpraca międzynarodowa
- Biuletyn KSOW
- RODO
- Polityka prywatności i plików cookies
Biblioteka
|
Poradnik wdrażania Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Dobrej Praktyki Higienicznej oraz systemu HACCP w małych zakładach przetwórstwa mięsa na poziomie gospodarstwa
M. Warchałowska 2012 Publikacja zawiera m.in.: informacje na temat obowiązujących przepisów prawa żywnościowego, wymagań dla zakładów produkujących żywność na poziomie gospodarstwa, dokumentacji systemu zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym w produkcji żywności. |
||
|
Dobre praktyki rolnicze w produkcji integrowanej z zastosowaniem pożytecznych mikroorganizmów w uprawie buraka
dr inż. Ryszard Stanek 2012 redakcja: Stowarzyszenie EkosystEM-Dziedzictwo Natury, Warszawa 2012 Publikacja zawiera najważniejsze informacje dotyczące uprawy buraka, związane z wdrażaniem integrowanej produkcji. Autor koncentruje się na elementach, które są istotne w integrowanej produkcji buraka, ze szczególnym uwzględnieniem tematyki mikroorganizmów probiotycznych. W opracowaniu jeden z rozdziałów poświęcony został głównym chorobom buraka. |
||
|
Dobre praktyki rolnicze w produkcji integrowanej z zastosowaniem pożytecznych mikroorganizmów w uprawie chmielu
prof. dr hab. Ewa Solarska 2012 redakcja: Stowarzyszenie EkosystEM-Dziedzictwo Natury, Warszawa 2012 Autorka prezentuje najważniejsze kwestie związane z integrowaną produkcją chmielu, koncentrując się na nawożeniu i ochronie przed szkodnikami, w tym wskazując ich naturalnych wrogów. Podkreśla działania, które wpływają na prawidłowo prowadzoną produkcję integrowaną, dzięki zastosowaniu metod biologicznych oraz agrotechnicznych. |
||
|
Dobre praktyki rolnicze w produkcji integrowanej z zastosowaniem pożytecznych mikroorganizmów w uprawie rzepaku
Mirosław Serafinowicz 2012 redakcja Stowarzyszenie EkosystEM-Dziedzictwo Natury, Warszawa 2012 Pierwsza część publikacji zawiera informacje o podstawowych zagadnieniach dotyczących uprawy rzepaku – przygotowaniu gleby, nawożeniu, wapnowaniu. Dalsze rozdziały zawierają opisy chorób i szkodników występujących w jego uprawach. Autor przedstawił również korzyści ze stosowania mikroorganizmów w produkcji rzepaku. |
||
|
Wiejska Polska Publikacja pokonferencyjna Licheń 26-27 maja 2012
Redakcja: Zenon Lewandowski 2012 Publikacja pokonferencyjna – Konferencja „Wiejska Polska” w dniach 26 i 27 maja 2012, organizowana przez Krajowe Stowarzyszenie Sołtysów. Publikacja zawiera wystąpienia prelegentów oraz wnioski i rekomendacje. |
||
|
Dobre praktyki Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich w województwie mazowieckim
2012 |
||
|
Poradnik metodyczny dla uczestników projektu - „Budowanie systemu wsparcia eksperckiego i doradczego dla lokalnych grup działania (LGD) we wdrażaniu lokalnych strategii rozwoju - cztery seminaria regionalne i jedno seminarium krajowe”
K. Boba, M. Bogusz, S.Filas, L. Leśniak, K. Markiewski, J. Nowakowska, J.Puchała, M. Starmach, K. Vinohradnik. Red.: L.Leśniak. 2012 Publikacja powstała w ramach Planu działania SC KSOW, jako materiał dla uczestników cyklu seminariów dla LGD. Zawiera informacje dotyczące WPR oraz roli podejścia LEADER z rozwoju obszarów wiejskich, odnosi się do lokalnych strategii rozwoju, w tym barier w ich wdrażaniu. Ponadto porusza kwestię kultury organizacyjnej, potencjału i strategii rozwoju LGD oraz metod aktywizacji społeczności lokalnych. |
||