- KSOW 2014-2020
- PLAN DZIAŁANIA
- LEADER 2014-2020
- SZUKAM PARTNERA
- EWALUACJA PROW
- POMOC TECHNICZNA SCH. II
- Projekty Partnerów - 2017 r.
- Projekty Partnerów - 2018 r.
- Projekty Partnerów - 2019 r.
- Projekty Partnerów - 2020 r.
- Konkurs 4/2020
- Konkurs 5/2021
- .
- Turystyka na wsi
- Rynki rolne
- Analizy i ekspertyzy
- Rozwój regionalny i lokalny
- Grupy Producentów Rolnych
- Strategia UE dla Regionu Morza Bałtyckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Finansowanie operacji w BGK
- Linki
- .
- Nabory wniosków SC KSOW
- ARCHIWUM - PROW 2007-2013:
- KSOW
- Działania SC KSOW
- Leader
- WPR po 2013 roku
- Współpraca międzynarodowa
- Biuletyn KSOW
- RODO
- Polityka prywatności i plików cookies
Targi Produktów Regionalnych i Ekologicznych Regionalia
IV edycja Targów jest poświęcona szeroko pojętej zdrowej i ekologicznej żywności oraz wyrobom regionalnym z Polski, jak i ze świata. "Regionalia" mają na celu promocję lokalnych producentów żywności, którzy posługują się naturalnymi, ekologicznymi bądź tradycyjnymi sposobami jej wytwarzania.
Targi Regionalia to także prezentacja wyrobów, które wytwarzane są często według receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenia, na bazie lokalnych surowców i w sposób przyjazny dla środowiska. Ponad 200 wystawców na swoich stoiskach zaprezentuje produkty regionalne z Polski i zagranicy, zdrową, organiczną żywność, miody, przetwory, przyprawy, wędliny oraz wyroby mleczarskie, a także wina i lokalne browary. Ponadto będą prezentowane oryginalne produkty rzemieślnicze z drewna, ręcznie robiona biżuteria i moda inspirowana folklorem.
Dzięki rozszerzonej formule i połączeniu z największą tego typu imprezą konsumencką w Polsce, XVIII edycją Targów Turystyki i Wypoczynku „Lato” (www.targilato.pl), wystawcy będą mogli dotrzeć nie tylko do szerokiej rzeszy klientów indywidualnych (odbywające się równolegle Targi Lato odwiedzane są corocznie przez ponad 20 000 Warszawiaków), ale również do przedstawicieli wielu sieci handlowych, supermarketów, sklepów ze zdrową żywnością, restauracji, hurtowni, szkół, mediów, oraz wszystkich zainteresowanych.
Targi odbywają się w Centrum Targowym MT Polska, przy ul. Marsa 56 c w Warszawie. Czynne są w piątek i sobotę w godzinach od 10.00 do 18.00 a w niedzielę od 10.00 do 16.00. Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny.
Szczególnie zapraszamy do odwiedzenia stoiska Lokalnej Grupy Działania "Razem dla Radomki", przygotowanego dzięki współpracy z Urzędem Marszałkowskim Woj. Mazowieckiego. Stoisko LGD "Razem dla Radomki" zdobyło drugie miejsce w konkursie na najciekawsze stoisko na Targach Turystyki Wiejskiej i Agroturystyki AGROTRAVEL w Kielcach. Podczas odbywających się w dniach od 17 do 19 kwietnia 2015 r. w Warszawie Targów Produktów Regionalnych i Ekologicznych REGIONALIA na stoisku LGD „Razem dla Radomki” spróbować będzie można dżemu z czerwonej papryki, masła paprykowego przygotowanego przez Catering „Camelot” z Cerekwi; przepysznych naturalnie mętnych soków Smaczek z Doliny Radomki produkowanych przez Mistrzów Agroligi - Gospodarstwo Sadownicze Moniki i Tomasza Bankiewicz z Komorowa; pierzgi i miodów odmianowych z Pasieki Murawscy, a także wielokrotnie nagradzanego pieczywa z Piekarni Wacyn.
Słowa kluczowe : targi, produkty regionalne, żywność tradycyjna i lokalna, żywność ekologiczna, żywność