- KSOW 2014-2020
- PLAN DZIAŁANIA
- LEADER 2014-2020
- SZUKAM PARTNERA
- EWALUACJA PROW
- POMOC TECHNICZNA SCH. II
- Projekty Partnerów - 2017 r.
- Projekty Partnerów - 2018 r.
- Projekty Partnerów - 2019 r.
- Projekty Partnerów - 2020 r.
- Konkurs 4/2020
- Konkurs 5/2021
- .
- Turystyka na wsi
- Rynki rolne
- Analizy i ekspertyzy
- Rozwój regionalny i lokalny
- Grupy Producentów Rolnych
- Strategia UE dla Regionu Morza Bałtyckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Finansowanie operacji w BGK
- Linki
- .
- Nabory wniosków SC KSOW
- ARCHIWUM - PROW 2007-2013:
- KSOW
- Działania SC KSOW
- Leader
- WPR po 2013 roku
- Współpraca międzynarodowa
- Biuletyn KSOW
- RODO
- Polityka prywatności i plików cookies
Zielony Tydzień w Berlinie
Po raz 29. Polska będzie uczestniczyć w Międzynarodowych Targach Grüne Woche w Berlinie w dniach 16-25 stycznia 2015 r.
Targi Grüne Woche są jedyną w swoim rodzaju międzynarodową wystawą gospodarki żywnościowej, rolnictwa i ogrodnictwa i z pewnością należą do największych i najważniejszych spotkań branżowych producentów i przetwórców żywności oraz ogrodników z całego świata. W trakcie poprzednich targów goście mogli zobaczyć i skosztować ponad 100 tys. tradycyjnych potraw i produktów rolno-spożywczych z 67 krajów z całego świata.
W ubiegłorocznej edycji targów wzięło udział ponad 120 firm z dziesięciu regionów Polski. Prezentowały one zarówno szeroki asortyment żywności: wędlin, serów, pieczywa, ryb, jak i interesujące oferty agroturystyczne i kulturę ludową.
W dniach 16-25 stycznia 2015 r. na stoisku Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi prezentowane będą polskie specjały, produkty tradycyjne, ekologiczne, a podczas pokazów kulinarnych przygotowane zostaną tradycyjne polskie zupy czy dania mięsne. Odwiedzający stoisko będą mogli spróbować m.in. polskich wędzonek, wędlin, serów, czy pieczywa.
Targi Grüne Woche odbywają się od 88 lat i według organizatorów są odwiedzane przez ok. 500 tys. osób. Stanowią świetną okazję do promowania produktów regionalnych na terenie Niemiec, ale również do promocji regionów, kultury i lokalnych tradycji. Grüne Woche to także wystawy, degustacje, wykłady i dyskusje panelowe.
W trakcie Grüne Woche odbędzie się wiele imprez towarzyszących. Zapraszamy do uczestnictwa w seminarium dotyczącym przyszłości obszarów wiejskich i nowej Wspólnej Polityki Rolnej - „The Future of Rural Areas and the new Common Agricultural Policy: towards a rural renaissance?” (program seminarium do pobrania).
Więcej informacji znajduje się także na profilu Facebook https://www.facebook.com/caneucapit/timeline
Na targach Grüne Woche prezentowany będzie także Bałtycki Szlak Kulinarny (Baltic Culinary Route). Na stoisku łotewskim 17 stycznia w godz. 11:00-14:00 odbędzie się degustacja tradycyjnych produktów z krajów nadbałtyckich. Poniżej ulotka przygotowana specjalnie na targi przez przedstawicieli Bałtyckiego Szlaku Kulinarnego.