- KSOW 2014-2020
- PLAN DZIAŁANIA
- LEADER 2014-2020
- SZUKAM PARTNERA
- EWALUACJA PROW
- POMOC TECHNICZNA SCH. II
- Projekty Partnerów - 2017 r.
- Projekty Partnerów - 2018 r.
- Projekty Partnerów - 2019 r.
- Projekty Partnerów - 2020 r.
- Konkurs 4/2020
- Konkurs 5/2021
- .
- Turystyka na wsi
- Rynki rolne
- Analizy i ekspertyzy
- Rozwój regionalny i lokalny
- Grupy Producentów Rolnych
- Strategia UE dla Regionu Morza Bałtyckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Finansowanie operacji w BGK
- Linki
- .
- Nabory wniosków SC KSOW
- ARCHIWUM - PROW 2007-2013:
- KSOW
- Działania SC KSOW
- Leader
- WPR po 2013 roku
- Współpraca międzynarodowa
- Biuletyn KSOW
- RODO
- Polityka prywatności i plików cookies
Zaproszenie na szkolenia z przetwórstwa surowców rolniczych na poziomie gospodarstwa
Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu zaprasza na szkolenia realizowane w ramach Planu działania Sekretariatu Centralnego Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich, z projektu: „Wspieranie rozwoju przedsiębiorczości, ze szczególnym uwzględnieniem przetwórstwa, poprzez system doradztwa rolniczego”. Szkolenia mają na celu przekazanie wiedzy teoretycznej i praktycznych umiejętności z zakresu przetwórstwa surowców rolniczych w gospodarstwie i małym zakładzie.
Planowane tematy szkoleń:
1. „Przetwórstwo zbóż na poziomie gospodarstwa, systemy produkcji surowców i mała przedsiębiorczość” - szkolenie dwudniowe
2. „Przetwórstwo owoców i warzyw na poziomie gospodarstwa, systemy produkcji surowców i mała przedsiębiorczość” - szkolenie dwudniowe
3. „Przetwórstwo mięsa na poziomie gospodarstwa w ramach działalności marginalnej, ograniczonej i lokalnej (MLO), systemy produkcji surowców i mała przedsiębiorczość” - szkolenie dwudniowe
4. „Przetwórstwo mleka na poziomie gospodarstwa w ramach działalności marginalnej i lokalnej (MLO) systemy produkcji surowców i mała przedsiębiorczość”- szkolenie dwudniowe
5. „Przetwórstwo surowców pochodzenia roślinnego i zwierzęcego na poziomie gospodarstwa, systemy produkcji surowców i mała przedsiębiorczość” - 3-dniowe szkolenia, podczas których omawiane będzie przetwórstwo zbóż, mięsa, mleka oraz owoców i warzyw.
Do udziału w szkoleniach organizatorzy zapraszają: przedstawicieli sektora doradztwa rolniczego, rolników, członków lokalnych grup działania, uczniów ostatnich klas szkół ponadgimnazjalnych sektora rolno-spożywczego, nauczycieli szkół sektora rolno-spożywczego, przedstawicieli instytucji okołorolniczych.
W szkoleniach mogą uczestniczyć osoby, które dotychczas nie zostały przeszkolone w poszczególnych modułach (zboża, mięso, owoce i warzywa). Szkolenia trzydniowe rekomendowane są osobom, które nie uczestniczyły w żadnych szkoleniach z zakresu przetwórstwa.
Rozpoczęcie każdego szkolenia planowane jest na godz. 10.00, a zakończenie ostatniego dnia szkolenia ok.godz.15.00. Szkolenia będą realizowane w CDR O/Radom, ul. Chorzowska 16/18.
Udział w szkoleniu jest bezpłatny (dydaktyka, materiały szkoleniowe, nocleg, wyżywienie), instytucja delegująca pokrywa jedynie koszt dojazdu uczestników.
Karty zgłoszeń uczestnictwa należy przesłać do CDR O/Radom, fax. 48 365-49-70 lub mailowo: radom@cdr.gov.pl, najpóźniej na 10 dni przed planowanym terminem szkolenia. O zakwalifikowaniu na szkolenie decyduje kolejność nadesłanych zgłoszeń. Informacja o zakwalifikowaniu zostanie przekazana uczestnikom pocztą elektroniczną, na adres wskazany w karcie zgłoszenia uczestnictwa lub telefonicznie.
Uczestnicy szkoleń mogą wziąć udział w każdym z modułów (z przetwórstwa zbóż, przetwórstwa owocowo-warzywnego, przetwórstwa mięsnego oraz przetwórstwa mleka lub w szkoleniu trzydniowym, obejmującym wszystkie cztery moduły). W przypadku rezygnacji z zarezerwowanego miejsca na szkoleniu, należy niezwłoczne powiadomić CDR O/Radom, co najmniej na dwa dni przed rozpoczęciem szkolenia, w przeciwnym razie instytucja delegująca zostanie obciążona kosztami posiłków za pierwszy dzień.
Osoby do kontaktu w sprawach rekrutacji:
Agata Ziętek a.zietek@cdr.gov.pl, tel. 48 365 69 24,
Barbara Pachocka-Oździńska b.ozdzinska@cdr.gov.pl, tel. 48 365 69 24.
Osoby do kontaktu w sprawach merytorycznych:
Barbara Sałata b.salata@cdr.gov.pl, tel. 48 365 69 35,
Andrzej Śliwa a.sliwa@cdr.gov.pl, tel. 48 365 69 33.
Do pobrania:
Harmonogram szkoleń - pobierz
Programy szkoleń: przetwórstwo zbóż - pobierz, mięsa - pobierz, owoców i warzyw - pobierz, mleka - pobierz, szkolenie trzydniowe - pobierz
Karty zgłoszenia uczestnictwa: przetwórstwo zbóż - pobierz, mięsa - pobierz, owoców i warzyw - pobierz, mleka - pobierz, szkolenie trzydniowe - pobierz
Słowa kluczowe : szkolenia, przetwórstwo