- KSOW 2014-2020
- PLAN DZIAŁANIA
- LEADER 2014-2020
- SZUKAM PARTNERA
- EWALUACJA PROW
- POMOC TECHNICZNA SCH. II
- Projekty Partnerów - 2017 r.
- Projekty Partnerów - 2018 r.
- Projekty Partnerów - 2019 r.
- Projekty Partnerów - 2020 r.
- Konkurs 4/2020
- Konkurs 5/2021
- .
- Turystyka na wsi
- Rynki rolne
- Analizy i ekspertyzy
- Rozwój regionalny i lokalny
- Grupy Producentów Rolnych
- Strategia UE dla Regionu Morza Bałtyckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Finansowanie operacji w BGK
- Linki
- .
- Nabory wniosków SC KSOW
- ARCHIWUM - PROW 2007-2013:
- KSOW
- Działania SC KSOW
- Leader
- WPR po 2013 roku
- Współpraca międzynarodowa
- Biuletyn KSOW
- RODO
- Polityka prywatności i plików cookies
Konferencja GlobalG.A.P - dobre praktyki rolnicze
W dniach 14-15 września w hotelu Bristol w Warszawie odbędzie się Konferencja GlobalG.A.P poświęcona dobrym praktykom rolniczym. Konferencję otworzy honorowy gość spotkania przewodniczący GlobalG.A.P Nigel Garbutt.
Jak udało się nam dowiedzieć pierwszego dnia konferencji odbędzie się spotkanie Polskiej Technicznej Grupy Roboczej ds. GLOBALG.A.P i rejestracja przybyłych gości. Natomiast drugiego tj. 15 września odbędą się dwie sesje plenarne. Pierwsza z nich będzie poświęcona produkcji owoców i warzyw, druga produkcji rybnej i zwierzęcej.
Wykładowcy zaprezentują wybrane zagadnienia związane z tematyką GlobalG.A.P w kilku różnych aspektach. Przedstawiciele sieci handlowych omówią wymagania, jakie stawiane są dostawcom świeżych owoców i warzyw oraz ryb i mięsa. Jednostki certyfikujące wypowiedzą się na temat zasad certyfikacji GlobalG.A.P i korzyści z niej wynikających.
Firmy doradcze oraz przedsiębiorcy w oparciu o własne doświadczenia przedstawią najczęstsze problemy, z jakimi można się zetknąć przy wdrażaniu wymagań GlobalG.A.P w produkcji rolnej roślinnej i zwierzęcej.
Nie zabraknie również miejsca na sprawy związane z wymaganiami prawnymi w zakresie ochrony roślin oraz dopuszczalnych poziomów zanieczyszczeń (chemicznych, biologicznych, weterynaryjnych) w nieprzetworzonej żywności.
Szczegółowy program konferencji oraz zasady rejestracji dostępne są na stronie internetowej: www.tour2011.org.
O konferencji informowaliśmy pokrótce już w lipcu czytaj