- KSOW 2014-2020
- PLAN DZIAŁANIA
- LEADER 2014-2020
- SZUKAM PARTNERA
- EWALUACJA PROW
- POMOC TECHNICZNA SCH. II
- Projekty Partnerów - 2017 r.
- Projekty Partnerów - 2018 r.
- Projekty Partnerów - 2019 r.
- Projekty Partnerów - 2020 r.
- Konkurs 4/2020
- Konkurs 5/2021
- .
- Turystyka na wsi
- Rynki rolne
- Analizy i ekspertyzy
- Rozwój regionalny i lokalny
- Grupy Producentów Rolnych
- Strategia UE dla Regionu Morza Bałtyckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Finansowanie operacji w BGK
- Linki
- .
- Nabory wniosków SC KSOW
- ARCHIWUM - PROW 2007-2013:
- KSOW
- Działania SC KSOW
- Leader
- WPR po 2013 roku
- Współpraca międzynarodowa
- Biuletyn KSOW
- RODO
- Polityka prywatności i plików cookies
Euroregionalny festiwal smaków
Marszałek Województwa Podkarpackiego oraz Komendant Bieszczadzkiego Oddziału Straży Granicznej 21 maja organizują w Przemyślu
I Euroregionalny Festiwal Smaków.
Festiwal będzie miał charakter festynu plenerowego i będzie okazją do ukazania potencjału Kół Gospodyń Wiejskich, organizacji pozarządowych
i stowarzyszeń oraz pasjonatów sztuki kulinarnej pogranicza, które są głęboko zakorzenione w kulturze i tradycji Podkarpacia. Jak podkreślają organizatorzy Euroregionalny Festiwal Smaków stanowi również doskonałe narzędzie promujące dobre praktyki związane z żywnością wysokiej jakości oraz ukazuje kulinarne bogactwo oraz kulturę stołu regionu pogranicza.
Uczestnikami Festiwalu będą zaproszeni goście, mieszkańcy województwa podkarpackiego oraz województw ościennych, a także przedstawiciele samorządów oraz Euroregionu Karpackiego Węgier, Słowacji, Ukrainy i Rumunii.
W trakcie festiwalu przeprowadzone zostaną konkursy:
na „Najsmaczniejszą Potrawę Regionalną Pogranicza” oraz na „Najlepszego Producenta Artykułów Spożywczych Euroregionu”. Ponadto przyznany zostanie tytuł „Złoty Pieróg Pogranicza” i tytuł „Bigos Euroregionu”.