- KSOW 2014-2020
- PLAN DZIAŁANIA
- LEADER 2014-2020
- SZUKAM PARTNERA
- EWALUACJA PROW
- POMOC TECHNICZNA SCH. II
- Projekty Partnerów - 2017 r.
- Projekty Partnerów - 2018 r.
- Projekty Partnerów - 2019 r.
- Projekty Partnerów - 2020 r.
- Konkurs 4/2020
- Konkurs 5/2021
- .
- Turystyka na wsi
- Rynki rolne
- Analizy i ekspertyzy
- Rozwój regionalny i lokalny
- Grupy Producentów Rolnych
- Strategia UE dla Regionu Morza Bałtyckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Finansowanie operacji w BGK
- Linki
- .
- Nabory wniosków SC KSOW
- ARCHIWUM - PROW 2007-2013:
- KSOW
- Działania SC KSOW
- Leader
- WPR po 2013 roku
- Współpraca międzynarodowa
- Biuletyn KSOW
- RODO
- Polityka prywatności i plików cookies
Innowacje w sektorze rolno-spożywczym
Jakie są najnowsze osiągnięcia technologiczne i innowacje w obszarze żywności?
Jakimi rozwiązaniami dysponują firmy dostarczające produkty i usługi dla sektora rolno-spożywczego?
W jaki sposób EIT Food łączy przemysł z nauką i badaniami? Wyjaśnienie tych i innych zagadnień znajdziesz podczas spotkania Klubu Innowacji UW.
Tematem przewodnim spotkania Klubu Innowacji UW, które odbędzie się w dniu 30.05.2019 r., będą innowacje w sektorze rolno-spożywczym.
Miejsce:
Centrum Nowych Technologii UW
Ul. Banacha 2c, Warszawa
Termin:
Początek: 30 Maja 2019, 15:00 (Czwartek)
Agenda spotkania
15.00 - 15.15 Rejestracja gości
15.15 - 15.20 Wprowadzenie - Prorektor ds. rozwoju, prof. UW dr hab. Anna Giza-Poleszczuk
15.20 - 15.30 Zaangażowanie klientów w tworzenie nowych produktów spożywczych - EIT Food, RIS Consumer Engagement Labs - prof. UW dr hab. Krzysztof Klincewicz, dr Magdalena Klimczuk-Kochańska, dr Rafał Bakalarczyk, mgr Magdalena Zatorska
15.30 - 15.40 Technologia wzbogacania żywności w biologicznie aktywne i przyswajalne przez organizmy związki selenu - Centrum Nauk Biologiczno-Chemicznych UW, prof. dr hab. Ewa Bulska
15.40 - 15.50 Inteligentne opakowania dla produktów żywnościowych - Wydział Chemii UW, dr hab. Beata Krasnodębska-Ostręga
15.50 - 16.00 Innowacje produktowe w oparciu o trendy rynkowe i koncept Naturally - Wydział Chemii UW, mgr Sławomir Czabaj
15.50 - 16.00 Platforma Agronomist - BNP Paribas Bank Polska S.A., Katarzyna Wielgosz, Łukasz Czech
16.05 - 16.10 Monitoring upraw: od pola do regionu - Geopulse, spin-off UW, dr Przemysław Żelazowski
16.10 - 16.15 Dane pogodowe w sektorze agro - Meteo.pl, spin-off UW, dr inż. Maciej Wrona
16.15 Networking
Zgłoszenia na stronie: https://oferta.uw.edu.pl/Innowacje-w-sektorze-rolno-spozywczym
Źródło: https://oferta.uw.edu.pl/Innowacje-w-sektorze-rolno-spozywczym