- KSOW 2014-2020
- PLAN DZIAŁANIA
- LEADER 2014-2020
- SZUKAM PARTNERA
- EWALUACJA PROW
- POMOC TECHNICZNA SCH. II
- Projekty Partnerów - 2017 r.
- Projekty Partnerów - 2018 r.
- Projekty Partnerów - 2019 r.
- Projekty Partnerów - 2020 r.
- Konkurs 4/2020
- Konkurs 5/2021
- .
- Turystyka na wsi
- Rynki rolne
- Analizy i ekspertyzy
- Rozwój regionalny i lokalny
- Grupy Producentów Rolnych
- Strategia UE dla Regionu Morza Bałtyckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Finansowanie operacji w BGK
- Linki
- .
- Nabory wniosków SC KSOW
- ARCHIWUM - PROW 2007-2013:
- KSOW
- Działania SC KSOW
- Leader
- WPR po 2013 roku
- Współpraca międzynarodowa
- Biuletyn KSOW
- RODO
- Polityka prywatności i plików cookies
NATURA FOOD i beECO
Zapraszamy do udziału w Targach „Natura Food”, na których Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Razem dla Radomki” wspólnie z Urzędem Marszałkowskim Województwa Mazowieckiego pełnić będzie rolę gospodarza stoiska wystawienniczego Województwa Mazowieckiego – przygotowanego pod nazwą „Mazowsze pachnące papryką”.
Targi NATURA FOOD i beECO to doskonała okazja do poznania oferty polskich i zagranicznych producentów, dystrybutorów ekologicznych produktów oraz obserwacji pojawiających się na rynku trendów i nowości, a także do nawiązania szerokich kontaktów biznesowych. W 2016 roku Targi odwiedziło blisko 370 wystawców oraz 12 tys. zwiedzających: osoby związane z branżą ekologiczną oraz miłośników bioproduktów i ekologicznego stylu życia. Z roku na rok Targi odwiedza również coraz więcej gości z zagranicy.
Program imprez towarzyszących obfituje w wiele ciekawych wydarzeń, przygotowanych z myślą o przedstawicielach branży eko oraz świadomych i wymagających koneserach stylu eko. Targom jak zawsze, towarzyszy konkurs dla produktów prezentowanych podczas wydarzenia. Zwycięzcy otrzymają Złoty Medal NATURA FOOD 2017 i Złoty Medal beECO 2017. NATURA FOOD i beECO to nie tylko wystawa, to również najważniejsze wydarzenia dedykowane branży, czyli: Akademii Biokurier, BIObiznes Forum, Forum EKObranży, Forum Alergii oraz Ogólnopolskiego Spotkania Blogerów Kulinarnych.
Stoisko Stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania „Razem dla Radomki” podkreślać będzie znaczenie „Papryki Przytyckiej” jednego z najbardziej rozpoznawalnych produktów rolniczych z województwa mazowieckiego. Stowarzyszenie promować będzie rolników, producentów papryki, wytwórców produktów tradycyjnych, regionalnych, lokalnych z Południowego Mazowsza, a także propagować ideę zdrowej żywności poprzez prezentację pokazu kulinarnego i degustację potraw tego wyjątkowo zdrowego i smacznego warzywa. Udział w Targach będzie stanowił również okazję wypromowania najlepszych produktów i producentów, którzy zaprezentują swoje wytwory na największych targach branży rolniczej w Polsce, które będą im mogły pozwolić na kreowanie i rozwój swoich wytworów, znalezienie nowych rynków i odbiorców.
Na stoisku przygotowanym wspólnie z Urzędem Marszałkowskim Województwa Mazowieckiego, oraz gminami z terenu LGD „Razem dla Radomki” – serwowane będą potrawy przygotowane z papryki przez Stowarzyszenie „Wrzosowisko” z Wrzosu. Nie zabraknie pokazu kulinarnego, oraz przepysznych produktów regionalnych - miodów pszczelich z Pasieki Murawscy, smalcu, masła z papryką czy dżemu z papryki przyrządzonych przez Panią Elżbietę Bień z Domu Cateringowego Camelot z Cerekwi, pieczywa z Piekarni Wacyn, jabłek i naturalnie mętnych soków „Smaczek z Doliny Radomki” przygotowanych przez Gospodarstwo Sadownicze Państwa Bankiewicz z Komorowa, papryki przytyckiej z Gospodarstwa Rolnego Pana Rogulskiego oraz wyróżnionych czterokrotnie wpisem na Listy Produktów Tradycyjnych – wyrobów wędliniarskich z Gospodarstwa Rolnego Państwa Pysiak ze Zdziechowa.
W sobotę do wspólnej zabawy zaprosi gości stoiska, zespół folklorystyczny „Wieniawa”. Każdy z odwiedzających będzie mógł także otrzymać bezpłatne egzemplarze publikacji promujących region (turystykę i kulturę) LGD czy też całego Mazowsza.
Targi codziennie czynne są w godzinach od 10.00 do 18.00. Udział Stowarzyszenia „Razem dla Radomki” i przygotowanie stoiska wystawienniczego „Mazowsze Pachnące Papryką” współfinansowane jest w ramach zadania publicznego pt. „Budowa silnej marki produktów tradycyjnych i dziedzictwa kulinarnego Doliny Radomki” realizowanego w ramach działań zleconych przez Zarząd Województwa Mazowieckiego w obszarze „Kultura, sztuka, ochrona dóbr kultury i dziedzictwa narodowego” – zadanie 13.