- KSOW 2014-2020
- PLAN DZIAŁANIA
- LEADER 2014-2020
- SZUKAM PARTNERA
- EWALUACJA PROW
- POMOC TECHNICZNA SCH. II
- Projekty Partnerów - 2017 r.
- Projekty Partnerów - 2018 r.
- Projekty Partnerów - 2019 r.
- Projekty Partnerów - 2020 r.
- Konkurs 4/2020
- Konkurs 5/2021
- .
- Turystyka na wsi
- Rynki rolne
- Analizy i ekspertyzy
- Rozwój regionalny i lokalny
- Grupy Producentów Rolnych
- Strategia UE dla Regionu Morza Bałtyckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Finansowanie operacji w BGK
- Linki
- .
- Nabory wniosków SC KSOW
- ARCHIWUM - PROW 2007-2013:
- KSOW
- Działania SC KSOW
- Leader
- WPR po 2013 roku
- Współpraca międzynarodowa
- Biuletyn KSOW
- RODO
- Polityka prywatności i plików cookies
Jak produkować ser? Zapraszamy na spotkania z powiatowymi lekarzami weterynarii
Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej, Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz Stowarzyszenie „Serowarzy Rodzinni” zapraszają na spotkania informacyjne w zakresie przetwórstwa mleka pt. „Upowszechnianie dobrych praktyk w farmerskiej produkcji sera”.
Spotkania skierowane są do powiatowych lekarzy weterynarii oraz inspektorów weterynaryjnych.
Ramowy program spotkania:
- Przedstawienie założeń operacji „Upowszechnianie dobrych praktyk w farmerskiej produkcji sera”
- „Analiza zagrożeń jako efektywne narzędzie kontroli farmerskiego i rzemieślniczego przetwórstwa mleka" – dr inż. Mirosław Sienkiewicz, autor "Poradnika Dobrych Praktyk Higienicznych wytwarzania serów i innych produktów mleczarskich w farmerskim przetwórstwie mleka", wiceprzewodniczący Europejskiej Sieci Farmerskich i Rzemieślniczych Producentów Serów i Innych Produktów Mleczarskich, firma Agrovis
- Doświadczenia producenta w zakresie realizacji wymogów sanitarnych w przetwórstwie mleczarskim w gospodarstwie
- Pytania i dyskusja
Terminy spotkań informacyjnych z powiatowymi lekarzami weterynarii:
- 5 września 2017 roku w Podkarpackim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Boguchwale, ul. Tkaczowa 146, 36-040 Boguchwała, godz. 10:00
- 12 września 2017 roku w Kujawsko-Pomorskim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Minikowie, 89-122 Minikowo, godz. 11:30
- 20 września 2017 roku w Wojewódzkim Inspektoracie Weterynarii w Olsztynie, ul. Szarych Szeregów 7, 10-072 Olsztyn, godz. 12:00
- 27 września 2017 roku w Wojewódzkim Inspektoracie Weterynarii w Siedlcach, ul. Kazimierzowska 29, 08-110 Siedlce, godz. 12:00
- 3 października 2017 roku w Dolnośląskim Ośrodku Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu, ul. Zwycięska 8, 53-033 Wrocław, godz. 11:00
- 6 października 2017 roku w Wojewódzkim Inspektoracie Weterynarii w Białymstoku, ul. Zwycięstwa 26a, 15-001 Białystok, godz. 10:00
- 16 października 2017 roku w Wielkopolskim Ośrodku Doradztwa Rolniczego, Sieradzka 29, 60-163 Poznań, godz. 11:00
- 25 października 2017 roku w Powiatowym Inspektoracie Weterynarii w Kościerzynie, ul. Przemysłowa 8, 83-400 Kościerzyna, godz. 10:00
Uwaga! Wszyscy uczestnicy spotkań informacyjnych otrzymają bezpłatnie "Poradnik Dobrych Praktyk Higienicznych wytwarzania serów i innych produktów mleczarskich w farmerskim przetwórstwie mleka"
Organizator zapewnia uczestnikom obiad oraz serwis kawowy
Zgłoszenia na spotkania informacyjne:
Izabella Byszewska, tel. (22) 692 71 11, izba@produktyregionalne.pl
Sylwia Serwach, tel. (22) 639 87 63, efrwp@efrwp.com.pl
Więcej informacji na temat operacji można znaleźć na stronach: www.serowarzyrodzinni.pl
oraz www.efrwp.pl/o-operacji.
„Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020”
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi