- KSOW 2014-2020
- PLAN DZIAŁANIA
- LEADER 2014-2020
- SZUKAM PARTNERA
- EWALUACJA PROW
- POMOC TECHNICZNA SCH. II
- Projekty Partnerów - 2017 r.
- Projekty Partnerów - 2018 r.
- Projekty Partnerów - 2019 r.
- Projekty Partnerów - 2020 r.
- Konkurs 4/2020
- Konkurs 5/2021
- .
- Turystyka na wsi
- Rynki rolne
- Analizy i ekspertyzy
- Rozwój regionalny i lokalny
- Grupy Producentów Rolnych
- Strategia UE dla Regionu Morza Bałtyckiego
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Finansowanie operacji w BGK
- Linki
- .
- Nabory wniosków SC KSOW
- ARCHIWUM - PROW 2007-2013:
- KSOW
- Działania SC KSOW
- Leader
- WPR po 2013 roku
- Współpraca międzynarodowa
- Biuletyn KSOW
- RODO
- Polityka prywatności i plików cookies
Baza partnerów KSOW
Pstrąg Ojcowski Magdalena Węgiel
Forma prawna:
Osoba fizyczna prowadząca działalność gospodarczą
Adres siedziby:
małopolskiePrzybysławice 8432-046 Minoga
NIP:
9451463474
Zasięg terytorialny:
lokalny
Priorytety PROW:
- III. Organizacja łańcucha dostaw żywności
- Marketing produktów rolnych
- Produkty ze znakami jakości
- Promowanie dobrostanu zwierząt
Opis dotychczasowej działalności:
Tradycja hodowli pstrągów potokowych w Ojcowie sięga lat 30. ubiegłego wieku. Pstrągarnia powstała w 1935 roku na gruntach księżnej Ludwiki Czartoryskiej i była jedną z pierwszych tego rodzaju w regionie. W 2014 roku nieużywane, przeznaczone do naturalizacji stawy objęła w dzierżawę Magda Węgiel razem z córką Agnieszką Sendor. Nakładem ciężkiej pracy i pełnego zaangażowanie nie tylko z sukcesem udało się przywrócić świetność hodowli pstrąga potokowego ale również stworzyć wspaniałe miejsce do wypoczynku, relaksu a także doznań kulinarnych.
Pstrąg Ojcowski jest produktem tradycyjnym z Małopolski zarejestrowanym przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi zaś firma Pstrąg Ojcowski należy do Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego. Pstrąg Ojcowski wędzony był wielokrotnie nagradzany zdobywając między innymi: medal Smaki Regionów podczas Międzynarodowych Targów Poznańskich, tytuł Polski Producent Żywności im. Eugeniusza Kwiatkowskiego, wyróżnienia podczas Małopolskiego Festiwalu Smaku, Targów Regionalia w Warszawie oraz nominację do tytułu AgroPolska.
Data rejestracji: 14.01.2020


Portale regionalne
